Tuesday, January 31, 2012

Crochet Beanie And Flowers

Crochet white beanie with 6 changeable crochet flowers.


  




Happy Crocheting! 

Thursday, January 26, 2012

All About Bags

Shoulder bag ( Netbook cover ), pencil case dan clutch bag for.


Shoulder bag for little girl.


Dia nak tempat simpan makeup yang kecil so jadilah macam ni, pencil case!


Shoulder bag.










Happy Crocheting!

Wednesday, January 25, 2012

Sumber inspirasi

Kita kongsi handmade kawan seangkatan yang saya dan anak saya order sebagai koleksi.

Jam tangan manik.

Coin pouch yang dianyam dari bahan recycle. Kreatif, kan..perasan tak
dengan warna pada plastiknya? Ia dianyam menggunakan plastik biskut Muncys.

Gelang kaki, handmade ipar saya 
dan gelang tangan beli kat pasar tamu.

Keychains terbuat dari kain felt

Hadiah Mother's Day dari anak saya.

Saya beli kat kedai serbaneka. 100% handmade juga.

Purse dan large patchwork bag yang saya order dari Teisha Handmade Design 

Large patchwork bag

Mekup bag dari  Teisha Handmade Design 




Happy Crocheting!

Friday, January 20, 2012

Cross-stitch letters on single crochet ~ Tutorial

Contoh huruf yang saya lakar diatas kertas. Untuk rujukan sendiri, boleh adjust mengikut keperluan.

Kena simpan baik-baik ni, untuk rujukan :)

Cara menjahit seperti menyulam cross-stitch, klik link cross-stitch cara-caranya. Sesuai disulam keatas kaitan 'single crochet stitch' dengan menggunakan jarum tapestry plastik atau jarum tumpul. Sekira menggunakan jarum tajam, disaran guna pangkal jarum ketika menjahit (perhatikan kedudukan benang dan jarum pada pic dibawah) untuk mengelak kaitan rosak.




Selamat Mencuba!

Wednesday, January 18, 2012

Crocheted clutch bags

Pencil cases tempahan jururawat. Boleh diguna sebagai cosmetic bag, handbag atau netbook cover.




Masa aktif stitching dulu, senang saja sulam huruf di atas fabrik. Sekarang kena lakar di atas kertas, baru dapat buat!!







  



Happy crocheting!

Monday, January 16, 2012

♥ Keychains.

keychains. :)) belum pasang tangkai, tak sabar-sabar nak upload!








Happy Monday!

Friday, January 13, 2012

Monday, January 9, 2012

My Cross-Stitch Collection.


Koleksi cross stitch yang dah siap dibingkai. Nampak bayang-bayang dalam rumah! :)







Happy Stitching!


Thursday, January 5, 2012

Order Tahun Baru Dibuka

Crochet valentine's heart keychain / handphone charm keyring ( pilihan ). Color boleh request. RM4 per pc..

 




Berminat, sila hantar email untuk buat tempahan..Thank you!



Happy Crocheting!!
© Crochet Art and Craft 2011-2016