Wednesday, March 30, 2016

WIP :)

Bunga-bunga Dinah Crochet. Cantik untuk hiasan bootie dan topi baby.


WIP. Kita tunggu apa kejadiannya :) Belum siap sudah terbayang di kepala, mesti cantik bila sudah siap. Warna dan design atas permintaan customer. Tq ye sabar menunggu..

Restock, imported yarn. Benang ini akan digunakan untuk kait barangan baby saja. Bag dan lain-lain saya akan guna benang local, tapi kalau ada permintaan untuk benang ni apa salahnya kan :)

Best ya kalau hari-hari ada orang sponser benang, Tqvm Yo..nanti pegi sana beli lagi ye, jangan malu-malu, teruskan. Kali ini mommy mahu Kartopu Baby Luks Minnos, lain-lain kaler.. kiki tamak!

Nako Baby Angel, anak beli di kedai Da'knit haritu. Tak tahu apa mau buat dengannya, sudahlah 1 jenis warna batik, 5 ketul besar-besar pula tu. Emm..set baby blanket, topi dan bootie ? :) Terbayang-bayang..




Happy hooking,

Thursday, March 24, 2016

Ferdinand the frog

Amigurumi lagi :) Harap anda tidak bosan menatap hasil kerja tangan saya. Thanks ya :) Ami paling besar saya kait setakat ini. Dah lama siap sebenarnya tapi baru nak upload di blog.


Pattern dari buku Crochet Cuties. Ada banyak design comel-comel didalamnya, dan paling penting buku ini sangat sesuai untuk saya yang masih belajar.





Thank you for viewing..
Happy hooking,

Friday, March 18, 2016

Little bunny and duck

Easter is just around the corner :)

Free crochet duck pattern, click here 'lil chickie duck' tqvm..




Happy crocheting,

Saturday, March 12, 2016

Krusye tanak puok

Crochet baby owl keychain, tempahan dari Pahang..tqvm

 

Berminat menempah, whatsapp saya ye..RM4/pc..tq

 
Yang ini mak puok la, testing buat tapi tidak secantik yang ori kikiki..



Happy crocheting,

Wednesday, March 9, 2016

Minnie hat dan keychain

Minnie hat bernama. Sudah upload di Facebook, yang nie untuk tatapan pengunjung blog saya pula, terima kasih kerana tetap setia walaupun lama tidak diupdate.


Kaitan bahagian dalam topi.

Keychain Mickey dan Minnie.




Happy crocheting,

Tuesday, March 8, 2016

It's our day!

Dedicated to all women in the world.

(Credit photo by Google)



xoxo,

Monday, March 7, 2016

Baby beanie

Design dan warna sama dengan contoh yang diberi. Tqvm..


Happy crochet month kepada semua rakan-rakan seangkatan. Heeee
 




Happy crocheting,

Friday, March 4, 2016

Thursday, March 3, 2016

Cara kait lubang butang

Kali ini nak tunjuk cara membuat lubang butang pada crochet.

Step 1:

Chain 3 (jumlah chain terpulang pada size butang).

Step 2:

Skip 3 sts, sc seterusnya.

Step 3:

Then mengait seperti biasa :)

*Dinah Crochet tidak memberi private tutorial via whatsapp atau via apapun ye..all free hanya di Crochet Art & Craft blog. Tq.. :)



Sharing is caring..

Happy crocheting,

Tuesday, March 1, 2016

Lovely beanie

Order pertama tahun lepas, untuk baby 02-05 bulan. Tidak sempat share gambar, lupa..ada repeat order baru tercari-cari.


Order kedua, 06-1 tahun. Masih warna dan design yang sama kecuali sizenya.



Happy crocheting,
© Crochet Art and Craft 2011-2016