Friday, March 30, 2012

Square Patterns

Saya sedang dalam proses mengumpul pattern square, tak kira size besar ke kecil. Buat masa ini, adalah beberapa keping yang terkumpul, termasuk dalam photo dibawah. Saya juga bertukar-tukar pattern yang telah siap dikait, dengan kawan-kawan crocheter yang lain. Volunteer pun ada. Terima kasih banyak-banyak keatas support anda. Apabila sudah cukup besar, barulah saya cantumkan semuanya.














Happy Crocheting!

Saturday, March 24, 2012

Crochet Floral Tissue Box Cover ~ Sunflower

Tissue box cover bermotifkan bunga matahari. Kotak kecil, 100 pulls.






 Happy Crocheting,

Tuesday, March 20, 2012

Baby Sneaker Booties

Pattern from google. 3 hari di kampung hanya sempat menyiapkan 2 pasang sneaker booties.




Happy Crocheting!

Monday, March 19, 2012

Patchwork Quilt.

 Patchwork selimut tebal. Sangat berguna di kampung, sejuk.



Happy sewing
xoxo dinah

Monday, March 12, 2012

Striped Sun Hat.

Baby girl sun hat with pink rose. White and dark purple stripe.

Warna topi dan bunga pilihan customer.


Happy Crocheting
Tinunturu d'Dinah

Saturday, March 10, 2012

Crochet Flower Brooches

On the way, summer hat and baby bootie tapi sebelum tu saya nak share photo keronsang bunga tempahan kawan.

Sesuai juga sebagai hadiah. Warna berseri, tahan lama dan tidak berbulu.




Dah survey banyak kedai tapi tak jumpa pin khas, habis stock, terpaksa guna pin biasa saja. Nasib baik kawan ku seorang ni, tak cerewet..



Sharing is caring ^_^

Thursday, March 8, 2012

Hand Bags.

Crochet crocodile stitch hand bag for my 2 lovely friends, Paula and Saima💖

Dikait bersama manik-manik kecil warna pink.
 1 heart keychain bagi setiap bag mengikut warna.



Happy crocheting,
Tinunturu d'Dinah

Tuesday, March 6, 2012

My Roses

Sedikit maklumat tentang bunga ros saya. Ada 2 pilihan pattern. Boleh memilih mana-mana daripadanya. Ukuran dan warna boleh request..

Boleh try juga 👉 FREE PATTERN AND TUTORIAL.
Rose 1
Rose 2

Ukuran paling kecil 6 cm dan paling besar, 8 cm setakat ini :)

AWARD

1 lagi award saya terima daripada Garci-Crochet Blog
Thanks a lot Sihem Garci
Http://www.garci-crochet.blogspot.com
You are very kind.
 This is the second award I receive from you..
I really appreciated it.


7 perkara tentang saya telah saya nyatakan pada award yang lalu.

Award ini juga saya tujukan kepada semua kawan-kawan
dan pengunjung blog saya.

Thank you so much!
♥♥♥♥

Happy Crocheting
xoxo dinah

Friday, March 2, 2012

© Crochet Art and Craft 2011-2016