Sunday, April 23, 2017

Welcome to Tambunan

Tinggal 2 hari lagi, perasaan bercampur baur..happy, exited, takut..semua ada, maklumlah ini kali pertama saya ikut berjualan. Saya akan berada di Tambunan selama seminggu sempena pelancaran Pesta Menuai dan Tahun Melawat Tambunan 2017. Saya akan menjual barang-barang handmade seperti crochet tinunturu d'Dinah dan lain-lain kraft yang cute-cute. Persediaan telah dibuat lebih sebulan yang lalu, semoga berjalan dengan lancar.

Saya akan berjualan start dari 25hb. April hingga 1hb. Mei. Siapapun yang terbaca status ini, jangan lupa datang ya, sama-sama kita meriahkan..tq😍


Happy crocheting
xoxo Dinah💕

Saturday, March 18, 2017

Baby owl keychain

Cute dan kecil, 2" anak puok.



Happy crocheting
xoxo Dinah💕
At Kg. Sunsuron Tambunan

Sunday, March 12, 2017

Amigurumi Easter chick

🐤🐥projek bulan lepas. Terima kasih kepada yang order.😍



Happy crocheting,
xoxo Dinah💕

Tuesday, March 7, 2017

Crochet raspberry

Tempahan w/a 📲 016 8159410 untuk pertanyaan, tq💚




Happy crocheting..
xoxo Dinah💕

Wednesday, March 1, 2017

Amigurumi baby monkey

🙊Baby monkey 3 1/2 inci berdiri. Boleh diguna sebagai keychain, hphone strap dan sebagainya. Berminat, w/a saya. Murah dan mampu dimiliki😊✌

Macam ada yang tidak kena, hidung kot..


Happy crocheting
xoxo Dinah💕

Tuesday, February 21, 2017

Mr Buckwheat

Mr Buckwheat from Goblin. Pattern saya buat sendiri.
 Gantung kunci pokeball dan baby owl 
Tqvm pada yang order, harap berpuas hati 😊
Ingin menempah, w/a 016 8159410 untuk pertanyaan.


Happy crocheting
xoxo Dinah 💕

Monday, February 20, 2017

Rafflesia

🌼Percubaan pertama kait bunga rafflesia berpandukan tutorial disini rafflesia, tak berapa kemas, malu nak kongsi tapi tak apa, lain kali boleh diperbaiki.


Happy crocheting
Tinunturu d'Dinah
xoxo💕

Tuesday, February 14, 2017

Smiley sunflower

Colorful smiley bunga matahari..





Happy crocheting
Tinunturu d'Dinah💕
xoxo

Monday, February 13, 2017

Amigurumi valentine heart

Happy Valentine's day pada yang merayakan
Crochet alpabhet
Packing, sok cod area Damai. Thanks kerana sudi menempah.


Happy crocheting
Tinunturu d'Dinah💕
xoxo

Sunday, February 12, 2017

Amigurumi smiley sunflower

Perkongsian hari ini, 🌻4 inches Smiley bunga matahari 😍


Happy crocheting
Tinunturu d'Dinah💕
xoxo

Friday, February 10, 2017

Baby bootie

2 pasang baby booties, biru dan putih, size tapak 3.5"




Happy crocheting
xoxo dinah 💕

Sunday, February 5, 2017

Friday, January 27, 2017

Crochet chicken

Gong xi fa cai!🎆🎇 Bye-bye monyet! Tahun ini saya yang punya, dia bilang..🌸🍂



Happy crocheting
xoxo Dinah 💕

Wednesday, January 18, 2017

Knitted baby mittens

👉 Tahun baru, produk baru tinunturu d Dinah 🌼🍃 size baby 0-6 bulan😍
Cuti-cuti tapi masih bekerja 😔 bawa tugasan balik kampung.

Sebarang pertanyaan sila whatsapp saya ya, dah lama tidak tengok email, saya pun dah lupa cemana cara buka hahahh..


Happy knitting
xoxo Dinah 💕

Saturday, January 14, 2017

Baby aviator earflap hat

😐 Happy new year..🎇🎆 semoga kita semua diberi kesihatan yang baik dan rezeki berlipat ganda 💞.


Happy crocheting
xoxo Dinah💕
© Crochet Art and Craft 2011-2016