Monday, April 29, 2013

Teratai hexagon

Tutorial malas menaip ni.. Cara sambung, rujuk cara-cara join hexagon/square
R1. 3 ch, *3dc dalam 1, (x6)




 
Projek langsir untuk sendiri sudah siap, simple saja design kampung-kampung yang penting cepat siap.
Projek seterusnya, bed set..queen, 2 pasang dan single juga 2 pasang untuk sendiri.
Benang minlon rug yarn, 25g ..RM3.60 sesuai buat bag atau bakul.


Happy crocheting
xoxo dinah

4 comments:

Preeti said...

Your hexagon looks lovely !! :) Thanks for sharing! Which yarn have you used for it...the colors are lovely.
Waiting to see what you make with the rug yarn

Yaati Nor said...

wahh kak jaga baby siapa?saya dah lama tak mengait..rindu rsnya..kena tgk blog crochet baru ada semangat nak mengait..

Dinah said...

thank you preeti, i use sakura and nona...:)

Dinah said...

yaati nor..akak jaga cucu..haha, nampaknya kena tengok blog crochet selalu baru ada semangat mengait ni..macam akak, kalau tengok blog menjahit yg ada tutorial, terus lupa mengait..:)

© Crochet Art and Craft 2011-2016