Thursday, December 6, 2018

Baby giraffe

Pattern by littlebearcrochets.
Follow me on Instagram, dinahcrochet ..W/A: 016 8159410

Happy crocheting, xoxo Dinah

Sunday, December 2, 2018

Wednesday, November 28, 2018

Keychain comel

Yang mana satu? Hehe.. semua cute-cute belaka, sesuai sebagai hadiah atau simpan untuk koleksi sendiri.






Happy crocheting,
xoxo Dinah

Monday, November 26, 2018

Crochet amigurumi keychain patterns

Sesuai sebagai hadiah/freegift. Kecil dan simple, harga mampu milik, hehe..
 Hello kitty, tinggi 2 1/2 inci
Mr. Buckwheat keychain
 Rosses keychain
Carrot keychain
 Octopus keychain
Follow me on Instagram Dinahcrochet

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Saturday, November 24, 2018

Fish bone keychain

Keychain ini request dari anak untuk gantungan kunci kereta. Saya guna benang minlon polly dan satu lagi baby soft supaya kecil dan pendek.
For order/info, w/a 016 8159410..Follow me on Instagram Dinahcrochet

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Tuesday, November 20, 2018

Little nurse doll

Sesuai sebagai keychain atau perhiasan bag.
Follow me on Instagram..Dinahcrochet

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Friday, November 16, 2018

Mini doll keychain

Alahai..lamanya tidak diupdate kerana menjaga mak di hospital. Pengunjung pun semakin berkurangan, hehe..maaf ya, ada yang hantar text, sunyi blog akak..dah berhenti ngait ke? Sebenarnya sentiasa on tapi slow sikit.
Gantungan kunci adik beradik, si kecil pakai costume rabbit.

Follow me on Instagram..Dinahcrochet

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Wednesday, October 10, 2018

Crochet sling bag pattern

Bag adik beradik, seorang suka pink dan seorang lagi suka purple, thank you so much. Order from Tenom.




Jangan lupa follow saya di Instagram/follow me on Instagram Dinahcrochet

Ingin memiliki kaitan tangan Dinah,
W/A: 016 8159410 untuk pertanyaan, tq

Happy crocheting, xoxo Dinah

Thursday, October 4, 2018

Handphone case

Kombinasi warna coklat dan hijau untuk peminat owl.
Crocodile stitch pattern.

Happy crocheting, xoxo Dinah

Tuesday, September 25, 2018

Giraffe

Seorang kawan bertanya, macamana nak dapatkan produk handmade saya, ok..saya menjual dan mengambil tempahan barang-barang crochet, sebarang pertanyaan sila whatsapp saya di no. 016 8159410, atau Instagram~ dinahcrochet.. tq 😊

Handmade by Dinah,
Pattern by diycraftsy

Happy crocheting, xoxo Dinah

Wednesday, September 19, 2018

Jahit tutup rambut/kepala

Baru-baru ini seorang kawan minta tolong jahitkan tutup rambut/kepala jururawat/doktor dan inilah hasilnya, 8 helai semua.

Saya punya model cilik yang cute dan sporting. Dilarang keras copy paste atau share 2 gambar dibawah (cucu saya) tanpa kebenaran.



Selamat menjahit, xoxo Dinah

Sunday, September 16, 2018

Rantai leher bernama

Setiap kali update mesti pasal crochet saja, kali ini kita cuba perkenalkan kraftangan tempatan dari Sabah. Bukan saya yang buat tapi hasil kerjatangan rakan-rakan sehobi, rantai leher Dinah saya order dengan seorang kawan, yang lain saya beli dengan harga murah dan mampu dimiliki.

Koleksi rantai leher tradisional yang telah dimodenkan untuk pilihan penggemar kraftangan tempatan.
 Koleksi rantai tangan, rantai kaki, jam tangan dan headband.
Keychain buatan tempatan dari bamboo. Kaum Dusun panggil burung@ bekas menyimpan ikan dan siud, alat menangkap ikan. Tak tau namanya dalam bahasa Melayu hehe..
#sabahanhandmade

Happy weekend, xoxo Dinah

Friday, September 14, 2018

Moo moo cow

Pattern asal dalam tulisan Cina, saya baca berpandukan nombor saja haha..Yang tidak difahami saya ubah sikit-sikit kiraannya.


Happy crocheting, xoxo Dinah

Monday, September 3, 2018

Pinky bear

Mulanya ragu-ragu kait bear warna pink ni tapi setelah nampak hasilnya terus jatuh cinta. Cute dan lembut warnanya.
Benang dari milk cotton.

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Thursday, August 30, 2018

Cake tissue box cover

Hadiah perkahwinan dari saya untuk seorang kawan.
Handmade by Dinah
Pattern by  twinkiechan

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Chevron pencil case

Untuk anak bujang saya, lama sudah menunggu tidak pandai siap-siap 😂




Happy crocheting,
xoxo Dinah

Sunday, August 19, 2018

Tuesday, August 14, 2018

Thursday, August 9, 2018

Small Pucca Doll

Size patung bergantung pada size benang yang digunakan. Dalam gambar dibawah,  patung kecil saya guna benang nona, sesuai dijadikan keychain manakala patung besar pula milk cotton.
Handmade with ❤ by Dinah.
Free pattern tutorial 👉 pattern dalam bahasa asing.

Happy crocheting,
xoxo Dinah

Wednesday, August 8, 2018

Forever friends bear

Tidak dapat menahan perasaan dengan patung ni, cute betul.




Handmade with by Dinah
Pattern by Kristel Droog , free pattern tapi dalam bahasa Russia.

Happy crocheting,
xoxo Dinah
© Dinah Crochet 2011-2019