Sunday, August 3, 2014

C2C baby blanket

Akhirnya siap juga C2C (Corner to Corner Crochet) baby blanket. Tutorial C2C corner to corner crochet selamat mencuba.
52 inc x 32 inc


Cara kait edging, ( 6 ch, skip 1 stitch, slip stitch ) selang seli benang putih dan purple.

Hilang mood mengait bila jumpa benang macam ni, tidak apa, anggap saja kita sedang belajar bagaimana cara sambung benang baru :)
Warna lembut, sesuai untuk baby boy/girl.
Code warna..S ( sakura ), N ( nona )
Hook : Hamanaka / Tulip 6/0

Kuning - S 65
Hijau lembut - S 94
Pink - S 10
Biru lembut - S 55
Purple - N 88
Putih - N 51



Happy crocheting
by Dinah

8 comments:

Norma2 said...

Felicitaciones por el diseño de la nueva página!
Besoss hoy desde
http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2014/08/dieta-globalizada.html

dwi mutiara said...

Salam...nak tnya, blanket ni 3 lapis dicantum ke....yg gambar ke 4 tu dan boleh share tak benang apa yang digunakan....saya nk try buat jugak....nampak macam cantik...

Dinah said...

salam dwi mutiara..blanket ni 1 lapis saja tau hehe..mungkin sebab bordernya nampak macam berlapis-lapis..

Dinah said...

ok..nanti akak tulis no colornya ya..thank you..hehe

Dinah said...

thank you norma2..hehe

Raquelle Parker said...

kak dinah, kakak bt blanket ni guna hook saiz brapa?

Dinah said...

raquelle parker..akak guna hook tulip 6/0..kaitan longgar dan selimut pun gebu dan ringan.. :)

Dinah said...

maaf..akak guna jarum hamanaka tapi sama saja sizenya dengan tulip..

© Crochet Art and Craft 2011-2016