Monday, May 16, 2011

Cover handphone

Pertama sekali, ambil ukuran handphone, panjang, lebar dan tebal.

  
Kait sejumlah chain bermula dari ukuran panjang atau lebar handphone mengikut ukuran handphone yang anda dapat tadi, turn..

kait sc di ch kedua, teruskan..turn..
Rn 2 :
  
Teruskan mengait sehingga siap atau mendapat ukuran yang anda mahu.
  
 Sudah siap belakang, depan dan tepi.
 Ukuran mesti tepat, supaya tidak timbul sebarang kesulitan ketika mencantum. Manalah tau, kan.. ada yang terlebih panjang ke, atau terkurang pendek, ke..
  
 Cara mencantum, cantumkan tepi dan depan (4 segi) dahulu dengan menggunakan sc.
Pic bawah

 Setelah bahagian depan dan tepi siap dicantum (pic bawah), cantumkan pula bahagian belakang dengan kaedah yang sama.

Siap dicantum. Tidak berapa kemas tapi tak apa..hehe!
Kait sc kat tepi bukaan..
  
 Siap
    


Selamat mencuba!

3 comments:

lia said...

thanks a lot dinah!for this great tutorial..sgt jelas..insyaAllah ada masa nanti saya nk try buat lah..:)

Anna Nanake said...
This comment has been removed by the author.
atiqah said...

thanks sis!help me a lot.actually selalu jenguk cni utk dpt idea crochet.still belajar ckit2~
<3

© Crochet Art and Craft 2011-2016