Tuesday, May 17, 2011

Doily with mini-carnation design

Projek terbaru, buku pattern ini dah simpan bertahun-tahun dah kuning pun tapi tak pernah kait lagi. Sekali try buat, nampak cantik lah pula. Warnanya juga ikut warna dalam pattern. Benang, saya guna minlon poly.

Daunnya tak ikut pattern asal, susah! so saya ubah sedikit, yang penting hijau. Cantik juga! Hehe..puji sendiri..

 Lenguh jari jemari mengait bunga-bunga ini.
 

 
Siap!
 
Ukuran ~ 37cm lebar.
 
Pertama kali kait doily berbunga-bunga. Menjadi juga..hehe..


Happy Crocheting!

6 comments:

lia said...

wow!cantik sgt!rajinnya buat doily yg rumit mcm ni...

Anonymous said...

i cant seem to use the translator on here hun xxxx suz

Ina said...

cantik la..tapi tak pandai nak buat bunga tu...ada tutorial tak..hehhee

Dinah said...

patternnya boleh downloan d fb saya Ina..

Anonymous said...

cantiknya sis..nk cuba buat la..

waty_shukur said...

saya tiba2 sj jadi peminat blog ni..tahniah krn berkongsi dgn peminat2 crochet yg lain...

© Crochet Art and Craft 2011-2016